Як не крути, але все ж шанувальників солодощів набагато більше, ніж тих, хто їх не любить. Та й виробництво солодкої продукції з кожним роком лише збільшується. Давайте зараз поговоримо про такий вид бізнесу, як виготовлення ексклюзивного шоколаду.
Ексклюзивний шоколад ручної роботи ще не є звичним і повсякденним продуктом для населення нашої країни, тому такий бізнес чекає успіх завдяки його новизні і незвичності. У всьому світі існує дуже мало компаній, що займаються виробництвом ексклюзивного шоколаду, але кожна з них може похвалитися високим прибутком і гарним попитом на свою продукцію.
Перед тим, як почати займатися виготовленням шоколаду, варто прочитати чимало літератури про приготування цього продукту. Вивчайте вже існуючі рецепти шоколаду, і пробуйте приготувати по них шоколад. Коли більшість рецептів буде освоєно, включаємо фантазію і придумуємо власні рецепти шоколадок і шоколадних цукерок. Простір для роботи фантазії тут великий – адже шоколад відмінно поєднується з безліччю добавок і начинок. Ваше завдання – створити незвичайний, ексклюзивний шоколад.
Не варто зайвий раз говорити про те, що одна з головних складових успіху будь-якого бізнесу – це якість продукції. Тому, економлячи на сировинних продуктах, ви явно не будете у виграші. Як відомо, кращий шоколад – бельгійський. Саме його краще всього використовувати в якості сировини для виробництва шоколаду ручної роботи.
Тренуватися у виготовленні шоколаду можна, використовуючи звичайні кухонні прилади. Але для того, щоб налагодити широке виробництво, звичайно, буде потрібно спеціалізоване обладнання для виготовлення шоколадних виробів.
Не варто применшувати роль назви вашої шоколадної фірми. Використовуючи яскраву і таку, що відмінно запам’ятовується назву, ви лише додасте успіху своєму бізнесу.
У цьому бізнесі чималу частину прибутку буде приносити виготовлення шоколаду на замовлення з доставкою додому клієнтові. Однак, є сенс організувати і невелике кафе, в якому клієнти зможуть вибрати шоколадний десерт, який сподобався і відразу ж ним поласувати. Для цього вам знадобитися орендувати приміщення під кафе, обладнати його невеликими столиками і стільцями, і оформити в незвичайному дизайні.
Кафе має бути розміщене в людному місці: на центральній вулиці міста або у великому торгово-розважальному комплексі. Адже значний відсоток ваших відвідувачів будуть складати ті, які просто йшли повз і побачивши цікаву вивіску і відчувши неймовірний запах шоколаду, не втрималися і зайшли всередину.
Не варто робити «шоколадне» кафе дуже великим за розміром. У такому закладі набагато вище буде цінуватися створений в ньому затишок і атмосфера тепла.
В меню вашого шоколадного закладу повинно бути якомога більше різноманітних шоколадних виробів – цукерок, тістечок, шоколадних плиток, тортів. Головне – це ексклюзивність продукції. Крім шоколадних десертів, обов’язково повинні бути гарячі і холодні напої.
Великим плюсом вашого закладу буде те, якщо ви надасте можливість відвідувачам спостерігати за процесом приготуванням шоколаду, який вони замовили. Це незвично, і явно буде викликати інтерес у клієнтів.
На початку можна обмежитися лише двома-трьома майстрами, але можливо надалі вони не справлятимуться з потоком замовлень, тоді штат співробітників потрібно буде розширювати. Майстри з виготовлення шоколаду повинні володіти достатніми знаннями з теорії виробництва шоколаду, і також мати талант втілити будь-яке бажання клієнта в шоколадному витворі мистецтва.
А як бонус – пропонуємо дуже цікавий театралізований ролик з Львівської майстерні шоколаду: