Корисний фаст-фуд – бізнес ідея найближчого майбутнього

Корисний фаст-фуд - бізнес ідея найближчого майбутньогоЯк ви щодня проводите свою обідню перерву? Берете з собою перекуси, ходите в кафе чи їдальню або користуєтеся послугами продавців фаст-фуду? Так-так, переважна більшість офісних працівників, харчуються саме фаст-фудом, або ж, так званою, швидкою їжею. Чому? А тому, що це дуже швидко і просто – вам вручають її вже готовою – просто береш і відправляєш до рота. Але ж, як ми всі знаємо, така їжа надзвичайно шкідлива, хоча і така популярна. Тут на допомогу приходить зовсім нова послуга закладів швидкого харчування – «корисний фаст-фуд». Що це таке і як можна організувати таке в Україні – читайте у цьому матеріалі.

Фаст-фуд – швидко і корисно… Чи можливо це?

Для більшості з нас вираз «корисний фаст-фуд» схожий на словосполучення «солоний цукор» – це те, чого не може бути тому, що не може бути ніколи. Насправді, чи може фаст-фуд, який традиційно у нас асоціюється з шаурмою, беляшами, хот-догами, і не найчистішими кіосками, бути корисним?

Давайте розберемося. Якщо ми переведемо вираз «fast food» буквально, то отримаємо словосполучення «швидка їжа». Фаст-фуд – це те, що з’їдається на ходу, іноді навіть на бігу. Саме тому він не може бути корисний: корисна їжа – це та їжа, яку ми споживаємо вдумливо і неквапливо – з почуттям, з толком, з розстановкою. Будь-які, навіть самі корисні страви, проковтнуті на бігу, не приносять користі нашому організму. Вони лише перевантажують травний тракт і залишають відчуття важкості і досади за безцільно витрачений час.

Зауважте, в закладах фаст-фуду, як правило, нічого не розташовує до того, щоб клієнти затримувались там надовго: мінімум простору між столами, дуже часто високі «стоячі» столики, снують з підносами і швабрами прибиральниці – все в навколишній обстановці як би говорить вам: «Їж швидше і йди (разом зі своєю виразкою і гастритом)!»

Однак, якщо дуже постаратися, то слово «фаст-фуд» можна розуміти і по-іншому: їжа, швидка не у прийомі, а у приготуванні. Як це не парадоксально, але найкорисніша їжа – та, яка найшвидше готується. Мінімум термічної обробки зберігає максимум корисних інгредієнтів. І лише в тому випадку, якщо ви скористаєтесь нею повільно і вдумливо, вона дійсно може бути корисною.

Природно, що рясно приправлені майонезом і трансжирами салатики ні за яких умов не будуть корисними, скільки б свіжих овочів у них не було. Не будуть корисними і гамбургери з котлетами з червоного ГМО-м’яса, приправлені глютаматом натрію.

Корисний фаст-фуд що це таке?

Виявляється, що в багатьох країнах вже є аналоги фаст-фуду, але здорові. Для тих, хто бажає і поїсти швидко, але і зайвих калорій не з’їсти, придуманий здоровий аналог фаст-фуду.

Готується такий фаст-фуд з натуральних, якісних продуктів, а пакується в зручну і стильну упаковку, яка дозволяє взяти одноразову ложку і поїсти прямо на ходу.

Головний секрет корисного фаст-фуду такий же, як і звичайної їжі: максимум овочів і зелені, мінімум червоного м’яса. Не забороняються риба, хліб грубого помелу (без дріжджів), оливкова олія і натуральні соуси з прянощами.

Зараз закладу фаст-фуду витрачають величезну кількість грошей на розробку корисного меню. І багатьом з них це вдається.

Все частіше з’являються у великих містах так звані магазини корисної швидкої готової їжі. Основа асортименту – трикутні британські сендвічі із зернового хліба, французькі багети з овочами і рибою та всілякі салати. Одна зі страв, що стрімко набирає популярність – салати-рулети в тонких коржах, схожих на вірменський лаваш. Хліба в таких «ролах» мінімум, і нагадують вони, скоріше, салати, ніж «шкідливий» бутерброд. Назви у них відповідні: «Грецький», «Цезар», «Ролл по-мексиканськи», тощо.

Крім цього у меню є і фруктовий салат, і салат з тунцем, і скандинавський - з сьомгою, картоплею і гірчичним соусом, і екзотичний сичуаньский салат з рисовою локшиною, і навіть салат з запеченого буряка з сиром і кедровими горішками.

Крім цього у меню є і фруктовий салат, і салат з тунцем, і скандинавський – з сьомгою, картоплею і гірчичним соусом, і екзотичний сичуаньский салат з рисовою локшиною, і навіть салат з запеченого буряка з сиром і кедровими горішками.

Чи можливий здоровий фаст-фуд в Україні?

Впевнені, що в нашій країні подібна їжа також знайде своїх покупців.

Можна придумати свій здоровий фаст-фуд, зі своїм місцевим колоритом, і почати його реалізовувати через точки вуличної торгівлі, або відкрити невеликі вуличні ресторанчики.

Можна почати продавати на вулицях різні страви з квасолі, салати зі свіжих овочів, невеликі порції з холодцем і горіхами, цільнозернові булочки зі свіжими салатами і свіжими бургерами. Головне в цій справі – уважно стежити за попитом з боку споживачів.

Чим швидше бізнесмен зможе придумати здоровий аналог «калорійних і таких не корисних фаст-фудів» та впровадити їх у життя, тим більше грошей йому вдасться заробити.

Висновок

Підсумовуючи, хочеться сказати, що організувати заклад швидкого харчування, де головними стравами буде корисна швидка їжа – корисний фаст-фуд, зовсім не складно. А основну ідею та напрямок у якому потрібно працювати, Ви вже взнали із цієї статті.


Ще більше цікавих ідей для бізнесу:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *